>>-Antakaa minulle jotakin vahvistavaa,Taikuri sanoi.-Tämä alkaa käydä hermoilleni.
Muumimamma juoksutti hänelle heti pannukakkua ja hilloa ja antoi hänelle suuren lautasen. Taikurin syödessä kaikki uskaltautuivat hiukan lähemmäksi.
Sellainen henkilö,joka syö pannukakkua ja hilloa,ei voi olla kauhean vaarallinen. Hänen kanssaan voi puhua.>>

lauantai 21. marraskuuta 2009

Pitkästä aikaa :)




Pitkästä aikaa sain kakkutilauksen :) Meni jonkun aikaa niin, että tilauksia ei tullut - ja nyt niitä on sitten tullut vaikka millä mitalla seuraaville viikoille! On synttärikakkua, eläkekakkua, joulukakkua, piparkakkukuusta ja lisää synttärikakkua :D Mukavaahan tuo on, mutta kiirettä pitää tässä joulun alla... Ensi viikon sunnuntaina menen joulumyyjäisiin myymään ja sinne olisi tarkoitus tehdä piparkakkukuusia, piparkakkutaloja, suolamanteleita, jouluisia kuivakakkuja, hedelmäsuklaita, sinappia, jne... Toivottavasti kauppa käy! :)

Tänään tein nyt sitten tilauksesta kakun kaverini isälle, joka tänään juhlii läheistensä kanssa eläkkeelle jäämistään. Kaverini isä, Pertti, teki pitkän pitkän työuran sähkötöiden parissa. Sain täysin vapaat kädet kakun suunnitteluun. Pohja on 7 munan vaalea sokerikakkupohja, täytteenä lemon curd + hyydytetty kinuskivaahto. Kostukkeena käytin sitruunalimua.

Kuorrutettu kakku on diplomaattikreemillä, pursotukset on myös diplomaattikreemiä - pursotuksiin en ole yhtään tyytyväinen, kreemi oli liian lämmintä kun tein pursotukset ja ei tullut kovin kauniita... Kakun tilaaja oli tyytyväinen, joten se lienee tärkeintä.

Pistorasia ja töpseli on marsipaanista, töpselissä hopeista tomuväriä ja msutaa tahnaväriä, joilla tein yksityiskohtia.
Lisäksi kakun reunoilla on poikkinaisia sähköjohtoja - johdon kuori on marsipaania ja sisäpuolen "metalliset" johdot on punaista Snöre-lakunarua, jonka värjäsin kultasprayllä. Teksti mustaksi värjättyä pikeeriä.

Kaverini oli oikein mielissään ja sanoi, että kakku on just eikä melkein hänen isälleen sopiva ja että teksti on hauska - tosi hyvä mieli jäi, kun kaverini kakun kävi multa hakemassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti